PO - PÁ v 17:45 na Primě

Babiččina polévka

Prostřeno VII (3) Praha 15.2.2013 polévka Foto:

Tato poctivá polévka není moc známá a určitě po ní nezhubnete. Hodně zásmžky a másla…

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
máslo 1 dávka
vajíčka 4 kusy
sůl a pepř 1 špetka
zeleniny podle chuti (kořenová, pórek, brokolice) 500 g
polévkové koření 1 dávka
lžičky sladké papriky 3 kusy
Postup
1

1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Polévka:Babiččina polévka postup:

Do rozpuštěného másla přidáváme hladkou mouku a uděláme si jíšku. Když začíná trochu hnědnout, přisypeme papriku a hned vlijeme rozmíchaná vajíčka. Po vymíchání vajíček do sucha přilijeme dva litry studené vody, přidáme zeleninu, okořeníme a na mírném ohni vaříme, pokud zelenina nezměkne.

Dezert:
Žloutkové věnečky 
Věnečky se sice dělaly nadvakrát – odpalované těsto se Jitce poprvé nepovedlo, ale potom byly o to lepší
Ingredience:  
Směs na přípravu žloutkových věnečků 
3 vejce 
125 g tuku 
250 ml vody 
60 g moučkového cukru 
650 ml mléka 
150 g másla
 

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama