PO - PÁ v 17:50 na Primě

Babiččiny koblížky (pampúšiky) s ovocem a teplým nugátem

VIP Prostřeno V (42) Slávik - dezert Foto:

Moučník, který vyvolá vzpomínku na prázdniny u babičky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Suroviny
měkký tvaroh 125 g
vejce 1 kus
půl prášku do pečiva 1 dávka
cukr 1 lžíce
sůl 1 špetka
olej na smažení 0.5 l
světlý a tmavý nugát 1 dávka
jahody, maliny, borůvky, ostružiny 1 dávka
Postup
1

Sušené švestky opláchneme, naplníme mandlí a zalijeme červeným vínem

Necháme takto naložené několik hodin nebo do druhého dne, pak obalíme slaninou, propíchneme párátkem, zakápneme medem a pečeme v troubě asi 10-15 minut

Teplota: 180°CVhodné pro vegetariány: nePočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 10-15 minutRecipe category: předkrm/ zapékáníDezert:Babiččiny koblížky (pampúšiky) s ovocem a teplým nugátempostup:1

Na těsto na koblížky smícháme měkký tvaroh, mouku, vejce, prášek do pečiva, cukr a špetku soli

Vše vymícháme do vláčného těstíčka a dáme do lednice rozležet, aby se všechen lepek v mouce uvolnil

Vyndáme včas, aby těsto mělo před smažením opět pokojovou teplotu

2

Smažíme v oleji do zlatova, přendáte na papírovou utěrku pro odsání přebytečného oleje ze smažení

3

Světlý a tmavý nugát dáme do dvou kastrůlků nebo misek a ve vodní lázni necháme pozvolna rozpustit

4

Na dno talíře dáme buď světlý, nebo tmavý nugát, na to položíme koblížek a přelejeme druhým nugátem

Omyté ovoce rozložte na talíř dle vaší fantazie

Předkrmy - Ďobky:
Tři druhy předkrmů byly výborné. Dva byly studené, jeden teplý a k tomu ještě hostitelka upekla domácí houstičky!
Švestky v medu a slanině
Ingredience:
Sušené švestky
Mandle
Červené víno
Slanina
Med

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama