PO - PÁ v 17:35 na Primě

Bábovka s jablky a ořechy, do zlatova upečená jablíčka v župánku, šlehačka, smetana, káva

Prostreno! XV (13) 19.4. dez Foto:

A do stejné nostalgické vlny patřily i tradiční moučníky s kávičkou.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Bábovka
vejce 6 ks
jablka
vlašské ořechy
prášek do pečiva
vanilkový cukr
rozinky
Jablíčka v župánku
jablka
mletá skořice 2 lžičky
cukr 2 lžičky
listové těsto 1 balíček
moučkový cukr 4 lžíce
vejce na potření 1 ks
Postup
1

Bábovka: Ze šesti vajec ušleháme sníh, vedle žloutky s cukrem. Vše dáme do mísy, přidáme nastrouhaná jablka + nastrouhané vlašské ořechy, cukr, prášek do pečiva, vanilkový cukr a rozinky. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta nalijeme do bábovkové formy, potom kakaové těsto a navrch druhou polovinu světlého těsta. Pečeme pozvolna v předehřátě troubě asi 30-40 minut.

2

Jablíčka v župánku: Listové těsto vyválíme na tenký plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce podle velikosti jablek. Omytá jablka oloupeme, potom jablka zabalíme do listového těsta, posypeme skořicí a cukrem, rohy spojíme a dobře přitiskneme. Uzavřené těsto potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme dorůžova. Při podávání posypeme moučkovým cukrem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama