PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bác

Prostřeno IV (7) - 11.10. dezert Foto:

Moučník s legračním názvem se povedl tak napůl, přesto ale chutnal. I hostitelce, která na sebe zapomněla s krémem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
cukr 150 g
vejce 4 g
šlehačka 1 balení
piškoty 1 balení
zavařené broskve 1 konzerva
Postup
1

Vejce utřeme s cukrem, ušleháme šlehačku a pomalu ji vmícháme do vajíček. Misky vyplníme piškoty, pokapeme šťávou z broskví a potřeme krémem ze šlehačky. Navrch položíme broskve a opět potřeme krémem, pak dáme znovu piškoty a celý proces opakujeme. Poslední horní vrstvu tvoří krém. Dáme ztuhnout do lednice na tři hodiny a podáváme.

Dezert

Bác


Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Pepa31
povaha 1 12.10.2011 14:49

Pokud se Vám to nelíbí, jíst a připravovat si to nemusíte. Co to s Vámi je? Vztek a urážky, tak si to užijte...

Kjubisek
Češi 13.10.2011 10:59

Souhlasím s Pepa31 nikdo Vám to do huby necpe, tak to nejezte, nedělejte pokuď vám to nevoní. Já to zkusil, ikdyž mám spíše raději recepty moderní gastronomie a musím říct, že to bylo užasné :) myslím si že na syrovém vejci není nic špatného, do těch nejlepších a nejchutnějších dezertu např. do pravého Tiramisu což asi malokterý čech ale zná sýrové vejce taky patří společně s mascarponé což mnozí nahrazují pomazankovým máslem :D

Kubíková
Bác 3 12.10.2011 12:10

Dobrý den,

ty syrové žloutky do nepečeného dezertu bych opravdu neriskovala. Já dělám podobný dezert, ale místo šlehačky dávám zakysanou smetanu, kterou je možno ochutit i kakaem. Pak to nemá chybu!

nekiru
Do mnoha dezertů se dávají 12.10.2011 14:14

Do mnoha dezertů se dávají syrové žloutky,nebo bílky.Kompromisem by mohlo být vyšlehání vajec v horké lázni,nechat prochladnout a teprve přidat vyšlehanou smetanu.Podobný krém do zákusků a cukroví používá moje maminka.V horké lázni se šlehají celá vejce s cukrem do stavu bílé pěny.Nechají se vychladnout a přidává se povolené máslo.Ten krém vydrží dlouho a hned tak se nekazí.

nekiru
Ještě jsem si vzpomněla,Bác 12.10.2011 14:18

Ještě jsem si vzpomněla,Bác je krajový recept na kynutý bramborák pečený na plechu,jako bramboráková buchta.

pura
Takový krém dělám taky, ale 12.10.2011 14:48

Takový krém dělám taky, ale ta vejce jsou uvařená ve vodní lázni. Souhlasím, že krém je výborný, krásně lesklý a dlouho vydrží.

anonym
Baff Baff Baff 2 12.10.2011 07:19

Baff Baff Baff

Ačraj
Blaf...Bác...Baffffff! 12.10.2011 12:47

Souhlasím s Vámi, za tohle by chtěla 40 000kc?Syrová vejce, 4 ks, no to bych nepozřela, ani vzhledově to nebylo lákavé.

Z Olomouce
blafff 01.11.2011 22:00

Ty jsi asi hovězí ty nanko z Olomóca, nauč se číst, 4ks a 4gramy je rozdíl....

AntoninSebek
Pokrm "BÁC" je něco zcela jiného! 2 11.10.2011 21:47

Zřejmě kvůli "zajímavosti" si vymýšlí i názvy těch jídel.
Staročeský pokrm "BÁC" JE NĚCO ZCELA JINÉHO.
Ale nejsem tady od toho, abych házel perly svÍČKÁM...

reklama