PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bagetka s avokádem, marinovaným lososem a medovo-hořčičným přelivem

Prostřeno XI (20) 4.6.2015 předkrm Foto:

Na předkrm Filip určitě nespotřeboval kilo lososa, ale když už se s ním marinoval, určitě mu kousek té dobré ryby zbyl v lednici také pro rodinu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
bagetka 1 ks
vejce 4 ks
losos s kůží 1 kg
hrubá mořská sůl 300 g
cukr 100 g
kůra z 1 citronu
trochu másla nebo oleje
sůl
Na přeliv:
dijonská hořčice 2 lžíce
med 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
ocet 1 lžíce
nasekaný kopr 2 lžíce
sůl
Postup
1

Lososa opláchneme a důkladně vysušíme. V misce si smícháme sůl, cukr, kopr a kůru z citronu. Půlku směsi rozprostřeme na sáček, na ni položíme lososa a na něj druhou polovinu směsi. Sáček uzavřeme, položíme na talíř a zatížíme dalším talířem.

2

Necháme marinovat 24 hodin. Ingredience na přeliv dáme do menší sklenice, kterou pak uzavřeme, a důkladným protřepáním nám vznikne hustá omáčka. Usmažíme vajíčka.

3

Při servírování na bagetku položíme plátek avokáda, lžíce míchaných vajec, plátek lososa a přelijeme omáčkou.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama