PO - PÁ v 17:50 na Primě

Biftek s domácími brambory

Prostřeno - 16.12. hl.jidlo Foto:

Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí. Necháme tři hodiny odležet v lednici.

Postup
1

Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí

Necháme tři hodiny odležet v lednici

Důkladně opereme brambory, které nezbavujeme slupek, a necháme je na utěrce oschnout

Oschlé brambory položíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 150 až 170 stupňů do té doby, než začnou pukat

Do kastrolu dáme máslo, česnek, sůl a petržel, brambory vložíme do tohoto hrnce a protřepeme

Biftek zprudka opékáme zhruba 5 minut z každé strany

Hlavní chod Biftek s domácími brambory à la GABI Ingredience: 5 porcí bifteku 1000–1250 g pravé svíčkové brambory ze zahrady (domácí) 2–3 cibule česnek petržel pepřové koření máslo sůl olej postup: Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí

Necháme tři hodiny odležet v lednici

Důkladně opereme brambory, které nezbavujeme slupek, a necháme je na utěrce oschnout

Oschlé brambory položíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 150 až 170 stupňů do té doby, než začnou pukat

Do kastrolu dáme máslo, česnek, sůl a petržel, brambory vložíme do tohoto hrnce a protřepeme

Biftek zprudka opékáme zhruba 5 minut z každé strany

 

Hlavní chod

Biftek s domácími brambory à la GABI


Ingredience:

  • 5 porcí bifteku
  • 1000–1250 g pravé svíčkové
  • brambory ze zahrady (domácí)
  • 2–3 cibule
  • česnek
  • petržel
  • pepřové koření
  • máslo
  • sůl
  • olej

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama