PO - PÁ v 17:45 na Primě

Bílá lusková polévka

Prostřeno VII (25) JČ  21.6. 2013 polévka Foto:

Paní Hanka sází na vlastní recepty a toto je jeden z nich. Dobrá polévka z fazolových luků snad mohla být jen o něco méně sladká.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mražené nebo čerstvé fazolové lusky 200 g
brambory 2 kusy
mrkev 1 kus
mléko 250 ml
ocet 1 lžíce
polévkové koření 1 dávka
tavený sýr 1 kus
škrobová moučka 1 dávka
sůl a pepř 1 špetka
Postup
1

Do osolené vody dáme vařit posekané fazolové lusky, pokrájenou a očištěnou mrkev a brambory nakrájené na kostky

Po přibližně dvaceti minutách varu přilijeme 250 ml mléka smíchaného se smetanou a škrobovou moučkou, sýr, cukr, pepř, koření a ocet a lehce povaříme

Část zeleniny rozmixujeme, část vrátíme do polévky vcelku

Dochutíme a podáváme

 

Polévka:
Bílá lusková polévka

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonymousběs
Když už tam je smetana a 0 23.06.2013 08:23

Když už tam je smetana a škrobová moučka, proč do toho ještě dávat tavený sýr?

reklama