PO - PÁ v 17:35 na Primě

Bílá polévka

Bílá polévkaSt Foto:

Hanka podávala králíka a tuto surovinu zužitkovala i na rodinný recept na polévku.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mouka 1 lžíce
polévková zelenina 1 balení
hlava, kosti a vnitřnosti z králíka 1 ks
vývar 0,5 l
pažitka nebo petrželová nať na ozdobu
nové koření 4 kuličky
celý pepř 4 kuličky
mletý kmín špetka
sůl 1 lžička
polévkové koření bez glutamátu 1 lžička
zakysaná smetana (20%) 1 ks
Postup
1

Do tlakového hrnce nalijeme vývar, vložíme omyté kosti a vnitřnosti a dolijeme vodou, aby bylo vše ponořené. Jakmile se začne voda vařit, sesbíráme pěnu. Přidáme očištěnou zeleninu a koření. Necháme pod poklicí vařit cca 45 minut. Až bude maso měkké, přecedíme vývar přes cedník.

2

Metličkou rozmícháme zakysanou smetanu v troše vody s moukou. Vývar dáme mírně vařit a přiléváme směs ze smetany a mouky, stále mícháme. Vaříme ještě deset minut. Po vypnutí přidáme nakrájené vnitřnosti, obrané maso a na kostičky nakrájenou mrkev z vývaru. Polévku ozdobíme petrželkou a pažitkou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

sharka-68
http://neviditelnypes.lidovky 0 06.10.2016 06:15

reklama