PO - PÁ v 17:45 na Primě

Borůvkový dezert

Prostreno! XIV (12) 31.10. dez Foto:

Dezert s domácím piškotem a smetanovým krémem podávaný ve sklenicích na whisky hosty také nezklamal.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vejce 3 ks
cukr 150 g
prášek do pečiva 1/2 sáčku
olej 2 lžíce
ovoce dle libosti
Krém
měkký tvaroh 1 ks
smetana ke šlehání 1 ks
Postup
1

Na korpus vyšleháme sníh, zvlášť vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přilijeme olej. Pote, přisypeme mouku a prášek do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké lité těsto, které nalijeme do formy. Pečeme na 180°C asi 25 minut.

2

Krém: Vyšleháme mascarpone s tvarohem a přidáme cukr dle libosti. Vedle si vyšleháme smetanu, kterou poté opatrně vpravíme do směsi s tvarohem.

3

Korpus potřeme směsí a obložíme libovolným ovocem.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Hodnotím piškot, který si pán 0 31.10.2016 19:50

Hodnotím piškot, který si pán pekl sám. Je šikovný!

reklama