PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bramborová krémová polévka

Prostřeno XI (9) moravskoslezsko 20.3.2015 polévka Foto:

Bramboračku mají všichni rádi, ale také jsou nároční v jejím hodnocení.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambory 500 g
kuřecí vývar 1 l
cibule 1 ks
smetana 200 ml
máslo 2 lžíce
čerstvé hříbky 6 ks
sůl
Postup
1

Brambory a cibuli oloupeme. V hrnci rozpustíme trochu másla. Cibuli nakrájíme najemno a necháme v hrnci zesklovatět. Brambory nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce k cibuli. Osolíme, opepříme. Hrnce přikryjeme pokličkou a necháme společně chvilku dusit. Poté zalijeme vývarem tak, aby byl obsah hrnce zakrytý. Hříbky nakrájíme na větší kousky. Když jsou brambory ve vývaru měkké, přilijeme celý základ polévky do mixéru. Rozmixujeme, přidáme smetanu a znovu rozmixujeme.

2

Přes jemný cedník přelijeme do čistého hrnce. Hříbky orestujeme na másle a osolíme a opepříme. Polévku promixujeme ještě jednou ručním mixérem, a pokud je hustá, tak ji naředíme vývarem. Podáváme s orestovanými hříbky.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama