PO - PÁ v 17:50 na Primě

Brownies s malinovým přelivem

Prostřeno XI (12) plzeňsko 8.4.2015 dezert Foto:

Na tento moučník potřebujeme kvalitní čokoládu a také pečicí papír.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kypřící prášek 1 lžička
hořká čokoláda 300 g
máslo 250 g
kakao 4 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
vejce 6 ks
cukr 250 g
sůl 1/2 lžičky
Postup
1

Nejprve si připravíme plech. Ten vymažeme asi desetigramovým kouskem másla a poté vyložíme pečicím papírem, který se máslem pěkně přilepí a drží. Zbytek másla nakrájíme na kousky, čokoládu nalámeme na kostky.

2

Připravíme si vodní lázeň na rozehřátí čokolády a másla. Rozpuštěné suroviny by měly mít hladkou polotekutou konzistenci. Poté odstraníme menší hrnec z lázně a přimícháme cukr, sůl, vanilkový cukr a kakao.

3

Poté přidáváme jedno po druhém vejce, po přidání každého směs dobře promícháme. Nakonec přimícháme i mouku. Těsto je stále tekuté, ale už dosti husté. Rozehřejeme troubu na 175°C. Těsto vylejeme na plech a rozetřeme dohladka a pečeme. Pečení je nejdůležitější část - brownies nesmíme přepéct! Pečeme tedy přibližně 25-30 minut a v průběhu pečení moučník kontrolujeme píchnutím párátkem - těsto by mělo stále na párátku tvořit malé vlhké drobky, ale nemělo by se příliš zbarvit.

4

Nakonec si uvaříme malinový přeliv a moučník ozdobíme.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama