PO - PÁ v 17:50 na Primě

Browniescheesecake s malinami

Prostřeno XI (16) 4.5.2015 dezert Foto:

Recept, který kombinuje dva oblíbené importované moučníky, prý pochází z londýnského pekařství Hummingbird Bakery.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hořká čokoláda 200 g
změklé máslo 200 g
vejce 3 ks
Vrstva cheesecake:
krémový sýr (Philadelphia, Buko) 400 g
vanilkový extrakt 1/2 lžičky
vejce 2 ks
Šlehačková vrtsva:
smetana ke šlehání 300 ml
maliny 150 g
Postup
1

Troubu předehřejeme na 170°C. Pekáč o rozměrech 33x23x5 cm vyložíme pečicím papírem.

2

Začneme s vrstvou brownies.Nalámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Zatím utřeme máslo s cukrem a po jednom vmícháme vejce. Postupně přidáváme mouku a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Pořádně promícháme a těsto přemístíme do připraveného pekáče. Povrch uhladíme.

3

Pokračujeme s vrstvou cheesecake.V robotu na nejnižší rychlost mícháme krémový sýr s cukrem a vanilkou. Po jednom přidáváme vajíčka. Když je směs hladká, opatrně - nejlépe lžící - ji nalijeme na vrstvu brownies.Pečeme v předehřáté troubě 30-40 minut, až je povrch cheesecaku téměř pevný. Necháme zcela vychladnout a poté - nejlépe přes noc –dáme vychladit.

4

Před podáváním připravíme šlehačkovou vrstvu.Smetanu s cukrem vyšleháme dotuha a zlehka vmícháme maliny. Krém navrstvíme na browniescheesecakea vršek ozdobíme malinami.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Půl kila cukru, dobrou 0 05.05.2015 17:44

Půl kila cukru, dobrou chuť...

reklama