PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bruschetta se slaninovo-paprikovou směsí

Prostřeno XI (7) jihočesko 6.3. 2015 předkrm Foto:

Uvidíme, jak bude kombinace slaniny s paprikou chutnat, typičtější by byla směs s rajčaty.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
červený vinný ocet 1 lžíce
slanina 250 g
nasekaná bazalka 2 lžíce
mletý pepř
bílý chléb 1 ks
červená paprika 3 ks
sůl
Postup
1

Papriky dáme celé do trouby nebo na gril, když začne slupka hnědnout, vyndáme z trouby a dáme do mikrotenového sáčku zapařit, pak sloupneme slupky, odstraníme stopky a semínka a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji opražíme na kostičky nakrájenou slaninu, pak slaninu dáme na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.Do mísy dáme opečenou nakrájenou papriku, přidáme nadrobno nasekanou bazalku, dochutíme vinným octem, lžící olivového oleje, solí, mletým pepřem a nakonec vmícháme opraženou slaninu.

2

Bagetu nakrájíme na plátky a opečeme v topinkovači.Na opečenou bagetu dáme slaninovo-paprikovou směs a ozdobíme lístkem bazalky a podáváme.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama