PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bucatini alla carbonara

Bucatini alla carbonara Foto:

Tento předkrm lze podávat i jako hlavní chod.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
bucatini
žloutky 5 ks
nastrouhaný parmazán 100 g
sůl
panchetta 15 plátků
guanciale 5 plátků
Postup
1

Bucatini uvaříme ještě méně než al dente (hodně vody, voda musí být slaná jako mořská), mezitím si na trošce olivového oleje osmahneme oba druhy slaniny. V misce si smícháme parmazán, žloutky, trochu vody z těstovin (půl naběračky) a rozmícháme. K opečené slanině (nesmí být hnědá!) rovnou z hrnce (necedíme!) přendáme těstoviny, přidáme trochu vody z těstovin, promícháme a sundáme z ohně. Vlijeme připravenou směs a mícháme, dokud se nám nevytvoří emulze. (Pozor! Pánev nesmí být moc rozpálená, jinak se vejce srazí!)

2

Podáváme zamotané do hnízd, s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Témata článku: Těstoviny
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

Nejčtenější recepty

reklama