PO - PÁ v 17:50 na Primě

Bugatsa

Prostřeno XI (22) 16.6.2015 dezert Foto:

Všechny řecké moučníky jsou hodně sladké, proto se podávají s vodou. Tento je z tenkého lístkového těsta (filo), náplň je z krupičky. Michalovi se bugatsa povedla.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mléko 4 hrnky
máslo 1/2 hrnku
dětská krupička 1/2 hrnku
cukr 1/2 hrnku
vejce 2 ks
vanilkový cukr
vanilkový pudink 1 lžíce
Postup
1

Mléko zahřejeme k varu a v trošce rozmícháme vanilkový pudink. Polovičku másla rozpustíme, přisypeme krupičku a asi čtyři minuty mícháme. Do mléka přidáme cukr s vanilkovým cukrem a krupičku, pilně mícháme, můžeme si pomoci ponorným mixerem. Uvaříme hustou kaši, necháme ji trochu vychladnout a přidáme rozmíchaná vajíčka se žloutky (jde o to, aby se vejce nesrazila).

2

Na máslem vymazaný plech dáme jeden tenký plát listového těsta, nalijeme krém a zakryjeme druhým plátem těsta. Nožem lehce nařízneme porce, ale nedokrojíme! Polijeme zbytkem másla a pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 30 minut. Bugatsa se podává vlažná a pocukrovaná se skořicí.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama