PO - PÁ v 17:50 na Primě

Caesar salát

Prostřeno XI (12) praha 13.4.2015 předkrm Foto:

Lenka se celkem držela původní receptury jen s ančovičkami, ale kdo chtěl, dostal i kuřecí maso.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
římský salát 1 ks
bageta 1 ks
majonéza 1 vanička
smetana 1 kelímek
parmazán v celku 50 g
ančovičky 3 ks
limetka 1 ks
limetka
olivový olej 1-2 lžíce
sůl
větší kuřecí prso (nemusí být) 1 ks
Postup
1

Římský salát opláchneme, natrháme nebo nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy. Poté si v menší misce připravíme dresink. Smícháme majonézu s nastrouhaným parmazánem, přidáme případně smetanu na zředění dresinku a nakrájené ančovičky – stačí asi tři kousky, mají výraznou chuť. Poté dresink ochutíme solí, pepřem a zakápneme limetkou. Osušený salát pořádně promícháme s dresinkem, musí ho být dostatek, aby listy celý „obalil“.

2

Na troše olivového oleje osmahneme kostičky bagety a můžeme přidat nějakou čerstvou bylinku, co máme k dispozici. Následně salát posypeme krutonky a navrch dáme pár hoblinek parmazánu.

3

Pokud děláme Caesar salát s kuřecím prsem, tak si ho vcelku osolíme, opepříme a celé pomalu osmahneme na pánvi na trošce olivového oleje. Hotové maso si dáme stranou a necháme trošku vychladnout. Následně nakrájíme na tenké plátky a po úplném vychladnutí dáme kuřecí navrch salátu společně s krutony a parmazánem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Saláty
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Tohle je paskvil a ne Ceasear 0 17.04.2015 18:53

Tohle je paskvil a ne Ceasear salát !

reklama