PO - PÁ v 17:50 na Primě

Caesar salát s kuřecím masem

Prostřeno XI (17) 12.5.2015 předkrm Foto:

Originální salát, který ve dvacátých letech vymyslel Caesar Cardini v mexickém městě Tijuana, kuřecí maso neobsahoval.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
toastový chléb
římský salát 1 ks
česnek 2 stroužky
kuřecí prsa 2 ks
ančovičky 5 filé
majonéza 6 lžic
hrubozrnná hořčice 1 lžíce
sůl
strouhaný parmazán 2 lžíce
Postup
1

Nejprve si připravíme dresink. Rozmixujeme ančovičky se strouhaným parmezánem a trochou vody. Pak přidáme majonézu, hořčici, česnek, opepříme a znovu krátce promixujeme nebo promícháme metličkou v misce. 2. Krutony: Z toastového chleba okrájíme kůrku a zbytek nakrájíme na malé pravidelné kostičky, které dáme na plech a usušíme je v troubě při cca 100°C, dokud nebudou křupavé. Na větší části pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje nebo másla, ve kterém rozmícháme nastrouhaný česnek a prohodíme na něm připravené krutony.

2

Oprané a osušené listy římského salátu překrájíme na širší nudle a dobře promícháme s dresinkem. V misce nebo na talíři salát dozdobíme plátky parmezánu a posypeme česnekovými krutony.

3

Pokud chceme, aby obsahoval i maso, kuřecí prsa si nakrájíme, okořeníme a orestujeme na olivovém oleji a dáme je rovněž navrch salátu.

Témata článku: Maso, Saláty, Zelenina
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama