PO - PÁ v 17:50 na Primě

Carpaccio z červené řepy

Prostřeno XI (18) 29.5.2015 předkrm Foto:

Chuťově vyladěný a svěží předkrm byl i pastvou pro oči.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
červená řepa 2 ks
kousek čerstvého zázvoru
čerstvý kozí sýr 150 g
piniové oříšky 1 hrst
rukola 1 hrst
pomerančový džus 3 lžíce
vinný ocet 2 lžíce
med 2 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
tymián
sůl
Postup
1

Řepu zabalíme do alobalu a dáme na hodinu péci na 150°C. Pak necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí plátky.

2

Ocet smícháme se solí a cukrem, přidáme med, pepř, olej, džus, tymián, sójovou omáčku a rozmícháme.

3

Čerstvý zázvor nastrouháme, vymačkáme z něj šťávu a přidáme k marinádě. Naložíme do ní plátky řepy minimálně na dvanáct hodin, nejlépe na dva dny.

4

Plátky řepy naaranžujme na talíř, rozdrobíme na ně sýr a posypeme nasucho opraženými piniovými semínky a ozdobíme rukolou.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama