PO - PÁ v 17:50 na Primě

Červený soudek

Prostřeno XI (18) 22.5.2015 předkrm Foto:

Plněná rajčata byla tento týden už podruhé, ale poprvé v teplé úpravě. Děvčata by přidala ještě více sýra, a koření, pečivo jim nechybělo.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rajče 5 ks
žloutky 5 ks
bílek 2 ks
eidam 100 g
sůl
máslo na vymazání
růžičky brokolice
Postup
1

Z rajčat si připravíme soudky – odřežeme vršek a vydlabeme dužinu. Do každého soudku dámě syrový žloutek, osolíme, opepříme.

2

Na vymazaný pekáč postavíme soudky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce do něj vmícháme nastrouhaný sýr a doplníme tím rajské soudky - měla by vzniknout čepice, kterou ještě korunujeme růžičkou brokolice na ozdobu. Vložíme do trouby a asi deset minut zapékáme.

3

Podáváme s pečivem.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama