PO - PÁ v 17:50 na Primě

Česnečka s opečenou bagetkou

Prostřeno XI (17) 12.5.2015 polévka Foto:

Hlavním nedostatkem polévky prý bylo, že neodpovídala názvu. Bylo v ní málo česneku a spíš připomínala uzený vývar.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brambory 5 ks
cibule 1 ks
česnek dle chuti
kmín
bujón (nebo uzený vývar)
chléb nebo bageta
tvrdý sýr
sůl
Postup
1

Cibuli pokrájíme nadrobno a osmahneme do hněda na oleji, pak zalijeme menším množstvím horké vody (pokud použijeme bujonovou kostku, dáme vody hned aspoň litr). Pak přidáme na kostičky pokrájené brambory, sůl, pepř, kmín, bujon nebo uzený vývar a vaříme doměkka.

2

Nakonec polévku dochutíme utřeným nebo rozmačkaným česnekem a podáváme horké s kousky opečeného chleba nebo bagetkou a posypané najemno nastrouhaným sýrem.

3

Česnečka bude mít grády, když syrový česnek dáme až na dno talíře a zalijeme polévkou, kterou můžeme osvěžit natí.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama