PO - PÁ v 17:35 na Primě

Cheesecake s bílou čokoládou

Prostreno! XIV (5) 12.9. zak Foto:

Jeden z prvních nepečených moučníků, kterých byla v pánském týdnu většina.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
máslo 125 g
žervé 80 g
tučný tvaroh nebo mascarpone 250 g
ovesné nebo máslové sušenky 420 g
cukr krystal 1 lžíce
holandské kakao na pečení
Postup
1

V pánvi rozehřejeme máslo. Přidáme rozdrobené sušenky, přilejeme 50 ml vody a krátce na mírném ohni promícháme. Poté přesypeme do formy vyložené pečicím papírem. Sušenky zatlačíme lžící nebo rukama do formy a vytvoříme asi 2,5 cm vysoké okraje.

2

Ve šlehači smícháme žervé, tvaroh a cukr. Rozehřejeme bílou čokoládu, nalejeme ji do robotu a vyšleháme hladký krém.

3

Sušenky ve formě potřeme po celé ploše krémem a dáme ztuhnout do lednice. Cheesecake můžeme posypat nahrubo nasekanými ořechy v mléčné čokoládě a střed dozdobit kakaem.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama