PO - PÁ v 17:50 na Primě

Čokoládová pěna s mandlemi, jahodami a redukcí z vinného octa

Prostřeno XI (12) praha 16.4.2015 dezert Foto:

Dezert byl dobrý, ale k překvapení všech z bílé čokolády.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
mandlové lupínky
vejce 2 ks
vinný ocet na dochucení
jahody
smetana ke šlehání 100 ml
Postup
1

Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme. Postupně vetřeme šlehačku. Jahody nakrájíme na plátky, smícháme s medem a citronovou šťávou a ozdobíme jimi krém ve sklenicích nebo pohárech. Necháme vychladit. Mandlové lupínky opražíme na pánvi a ozdobíme jimi dezert.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama