PO - PÁ v 17:50 na Primě

Čokoládová pěna s pomerančovým pyré

Prostřeno XI (17) 14.5.2015 dezert Foto:

Ani tady se hostitel nestrefil všem do chuti – pomeranč a čokoláda každému nejely.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hořká čokoláda 2 tabulky
smetana ke šlehání 1 kelímek
vejce 4 ks
jablko 2 ks
Postup
1

Čokolády rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Do čokolády přidáme čtyři žloutky, z bílků vyšlehaný sníha ušlehanou smetanu.

2

Pomerančové pyré: Pomeranče, oloupaná jablka a cukr rozmixujeme na pyré.

3

Čokoládovou pěnu nalejeme do pohárku a zalijeme pomerančovým pyré. Pote necháme vychladit v lednici alespoň tři hodiny.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama