PO - PÁ v 17:35 na Primě

Čokoládové brownies s mangovo-zázvorovým sorbetem

Prostreno! XV (17) 17.5. dez Foto:

Hostitel má rád moderní kuchyni, proto upeče i módní dezert, který doplní exotická chuť mraženého ovoce.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kůra z limetky 2 ks
Brownies
čokoláda (50-60%kakaa) 200 g
máslo 250 g
limetková šťáva 2 lžíce
vejce 4 ks
lístky máty na ozdobení
prášek do pečiva 1 lžička
Mangový sorbet
zralá manga 4 ks
zázvorová limonáda 1/2 hrnku
med 2 lžíce
Postup
1

Čokoládové brownies: Čokoládu rozpustíme spolu s máslem. Vejce šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak zašleháme cukr, až je směs tuhá a lesklá. Opatrně vmícháme do rozpuštěné čokolády. Přidáme mouku, prášek do pečiva a vymícháme do hladka. Vlijeme do formy a pečeme 30-35 minut na 140°C, až je povrch pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý. Upečené brownies necháme vychladnout ve formě, alespoň hodinu. Pak je rozkrájíme na čtverečky. Po rozkrájení necháme ještě vychladnout.

2

Mangový sorbet: Manga oloupeme, nakrájíme na kostičky, dáme do mixéru a s ostatními surovinami rozmixujeme dohladka. Směs přendáme do kovové ploché misky a dáme do mrazáku. Po 3-4 hodinách směs promícháme vidličkou, uhladíme a vrátíme zpět do mrazáku. Celé třikrát zopakujeme. Asi dvacet minut před servírováním vytáhneme z mrazáku, aby povolil, poté ozdobíme mátou.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama