PO - PÁ v 17:50 na Primě

Čokoládové suflé se zmrzlinou

Prostřeno! XII (2) 27.8. dezert Foto:

Možná někomu vadilo, že suflé zůstalo uvnitř tekuté, ale tak to má být.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kvalitní hořká čokoláda 200 g
máta na ozdobení
máslo 50 g
brusinkový nebo rybízový kompot
vejce 3 s
vanilková zmrzlina
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Formičky na suflé vymažte rozpuštěným máslem a vysypte cukrem. V hrnci zahřejte vodu těsně pod bod varu. Na hrnec postavte mísu, nalámejte do ní čokoládu a nechte ji zvolna rozpustit. Vejce si rozdělte na žloutky a bílky.

2

V jedné míse utřete žloutky s cukrem, přidejte hladkou mouku, rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

3

Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchejte do čokolády. Vzniklou směsí naplňte připravené formičky a prstem očistěte okraje, aby suflé nabývalo rovnoměrně. Pečeme při 210stupních 10 až 15minut a podáváme se zmrzlinou, ohřátým kompotem a mátou.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Veruschka
To na té fotce je suflé? - 0 30.08.2015 21:39

To na té fotce je suflé? - čokoládové?

reklama