PO - PÁ v 17:50 na Primě

Čokoládový fondant podávaný na jahodovém zrcadle s limetkovým nočkem z cream fresh

Prostřeno XI (12) plzeňsko 10.4.2015 dezert Foto:

Moučník vzbudil u hostů více očekávání než výsledek, Veronika ze Sušice dokonce očekávala, že bude opravdu servírován na zrcadle.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hořká čokoláda 300 g
smetana ke šlehání 200 g
vejce 5 ks
máslo 1/2 kostky
jahodový džem
limetka
kondenzovaní mléko neslazené
kondenzované mléko sladké
rum 500 ml
Postup
1

Fondán: Rozpustíme čokoládu, smetanu a máslo a za velice rychlého míchání přidáme vajíčka a mouku, necháme odpočinout na chladném místě, potom těsto vlijeme do formiček a pečeme tak, aby se utvořila křupaná krusta, ale dortík zůstal uvnitř tekutý - tzn. asi 20 minut.

2

Noček: Do smetany přidáme cukr a pár kapek limetkové šťávy, zamícháme a dáme ztuhnout do mrazáku

3

Vaječný likér: Mléko, žloutky, cukr a rum dáme do mixeru a smícháme. Podáváme chlazené

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Jitka rozhodně uvařila 0 12.04.2015 00:31

Jitka rozhodně uvařila nejlíp, ale také prokázala velkou duševní vyrovnanost. Ta ukřičená sebestředná hloupoučká mládež bez zkušeností kuchařských i životních nesahala Jitce ani po kotníky. Jitko smekám. Ivana

Anonym
Jitka předvedla po celý večer 0 11.04.2015 16:52

Jitka předvedla po celý večer skvělé výrobky a nápady. Je jednoznačně jednička celého týdne. Jitko, gratulujeme jste skvělá kuchařka i skvělá žena.

reklama