PO - PÁ v 17:50 na Primě

Čokoládový fondant s domácí vanilkovou zmrzlinou a malinami

Prostřeno XI (20) 1.6.2015 dezert Foto:

Hosté si pletli fondant s fondue, ale to je jiná záležitost, i když základ od slova „tavit se“ je stejný. Česky fondán je podobný spíš suflé, ale nedává se do něho bílkový sníh.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
hořká čokoláda (70% kakaa) 90 g
máslo 90 g
malé vejce 3 ks
máslo a polohrubá mouka na vymazání formiček
Postup
1

Předehřejeme troubu na 190 – 200 stupňů, rošt umístíme do střední polohy. Připravíme si vodní lázeň: do hrnce dáme trochu vody a ohřejeme ji. Nad párou pak v kovové misce nebo menším kastrůlku rozehřejeme máslo a čokoládu. Navážíme a odměříme si všechny suroviny.

2

Elektrickým šlehačem ušleháme vejce do pěny, během šlehání přisypáváme cukr po vrchovatých lžících. Teplou čokoládu s máslem vlijeme do vajec s cukrem a metličkou pomalu spojíme. Prosátou mouku pomalu vsypáváme a vmícháváme do směsi. Keramické formičky na muffiny vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do tři čtvrtin výšky.

3

Dáme do trouby a po asi maximálně deseti minutách vytáhneme. Necháme asi dvě minuty odstát a poté vyklopíme.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

lidatr
Známý problém Proč nejsou 0 11.06.2015 17:24

Známý problém
Proč nejsou recepty přesné?
Množství, postupy, stupně C i časy jsou běžné informace, které se udávají i v těch nejprimitivnějších kuchařkách.

reklama