PO - PÁ v 17:50 na Primě

Créme brulée

Prostřeno III - 16.2.2011 dezert Foto:

Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme na 90 °C. Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme je do zchladlé smetany.

Postup
1

Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a zahřejeme na 90 °C

Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny a vmícháme je do zchladlé smetany

Nalijeme do formiček a vaříme v troubě ve vodní lázni při 150 °C asi 45 minut

Necháme zchladnout (nejlépe přes noc)

Jablka nakrájíme na kolečka a ponoříme do cukrové vody

Rozprostřeme je na silný plát nebo pečicí papír a sušíme v troubě při 100 °C dokřupava

Vychladlý krém ozdobíme jablky, posypeme třtinovým cukrem a zakápneme brandy

Plynovou pistolí zkaramelizujeme cukr

 

Dezert

Créme brulée s jablečnými chipsy

Ingredience:

  • 500 ml smetany
  • 4 žloutky
  • 80 g cukru
  • vanilkový cukr
  • jablko
  • cukr
  • voda
  • třtinový cukr
  • 4 cl brandy

 

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

hroch0611
smetana 1 24.02.2011 08:30

Jakou smetanu použít,na vaření či na šlehání?

anonym
smetanu na šlehání - 33% 29.03.2011 09:54

smetanu na šlehání - 33%

maria.ave
Smekám před Vámi 0 18.02.2011 17:23

Vaše vaření v Prostřeno,bylo opravdu na profesionální úrovni.

Eva Šebková
kréme brulée a vůbec vše, co jste uvařil pro hosty 1 17.02.2011 20:05

Úžasné, úžasné, úžasné. !!!

Cortesie per gli ospiti
Konecne poradne menu - zadny 09.01.2013 17:13

Konecne poradne menu - zadny parky,kecup,eidam atd atd. Proste bezva!

reklama