PO - PÁ v 17:50 na Primě

Cupcakes

Prostřeno XI (18) 21.5.2015 dezert Foto:

Moučník vypadal skoro jako dětská hračka, hostitelka se nebála použít potravinářská barviva.

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Suroviny
Vanilkový cupcake:
cukr 130 g
sůl 1 špetka
kypřící prášek 1 sáček
vejce 3 ks
citronová kůra z 1 citronu
máslo 1/2 kostky
mléko 60 ml
vanilkový cukr 1 sáček
Poleva:
máslo 1/4 kostky
čerstvý citron 2 lžíce
potravinářská barviva
papírové košíčky
Postup
1

Smícháme všechny suché ingredience a zvlášť všechny tekuté, poté přidáme tekuté ingredience k suchým a promícháme. Připravíme si papírové košíčky a naplníme je do tří čtvrtin.

2

Pečeme asi sedmnáct minut. Po upečení necháme vychladnout.

3

Mezitím si připravíme krém z mascarpone, který smícháme s přepuštěným máslem a moučkovým cukrem dle chuti. Přidáme potravinářské barvivo a ozdobíme dle fantazie pomocí cukrářského sáčku nebo zdobičky.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

hanhan
Možná jsem blázen, ale proč 2 21.05.2015 21:45

Možná jsem blázen, ale proč dělat věci jednoduše, když to jde i složitě? Já bych sypké suroviny na těsto smíchala v jedné míse a pak do té samé prost přidala tekuté. A pokud bych už náhodou hodlala špinit 2 mísy, určitě bych ty sypké nasypala k těm tekutým a ne opačně. Ale možná by to pro TV vypadalo moc jednodušše a obyčejně

smíšek smíškový
Kdysi jsem sháněla recept na 22.05.2015 11:04

Kdysi jsem sháněla recept na cupcake a opravdu je tento postup u všech. Prý je dokonce nutné jej dodržet, protože jinak nebude chutnat tak, jak by měl. Ale Zuzaně se nepovedlo ani toto. http://edinburghtrip.blog.cz/1302/cupcake

ježibaba
tento druh dezertu jsou pro 22.05.2015 13:22

tento druh dezertu jsou pro mne malé bábovičky, jen "vesele" nazdobené. Osobně si pamatuji, že bábovičky pekla i moje babička, buď je polila čokoládou a ozdobila oříšky nebo i krémem. Jinak k těstu - u tohoto druhu těsta, které se peče i u nás existuje mnoho variant receptu. Vždy je však základ piškotového těsta, které se nastaví přidáním dalších ingrediencí voda, mléko může být i jogurt, tekutý tuk, opět dle zvyklostí máslo, olej, atd. Postup je zcela jasný nejdříve zpracovat tekuté ingredience a pak přidat mouku s kypřícím práškem a ohlídat si, aby těsto nebylo příliš hutné. Osobně preferuji, ale není to nutné, ale rozhodně to zaručí nadýchanost těsta, je utřít žloutky s cukrem, tukem do pěny, pak postupně přidávat ostatní ingredience a nakonec lehce vmíchat tuhé bílky. Myslím, že tento názor mohu zastávat, protože peču často dorty i svatební, různé řezy a bábovky i tyto bábovičky. Mimochodem i Sacher dort je tento druh těsta, ale je vymakaný tím, že obsahuje poměrně dost vajec, přidávají se bílky navíc a nedělá se z kakaa ale zásadně z černé čokolády. Jeho tajemství je v poměru ingrediencí.

kvíčala.
Zapomněli vložit bod číslo 4. 0 21.05.2015 19:41

Zapomněli vložit bod číslo 4. Tedy:
4. hodíme slepicím. Nemáme-li slepice, poslouží popelnice, a to bez výčitek svědomí.

reklama