PO - PÁ v 17:50 na Primě

Domácí chléb s bylinkovým máslem

Prostřeno IV (6) - 6.10. predkrm Foto:

Stejně dobrý předkrm jako v pizzerii – příjemné překvapení pro Zdeňkovu návštěvu!

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
sůl 1 lžíce
ocet 1 lžíce
čerstvá pažitka 1 hrst
droždí 1 lžička
voda 200 ml
kmín 1 lžíce
cukr 1 lžička
máslo 1 balení
provensálské koření nebo čerstvé byliny 1 lžíce
Postup
1

Kilogram hladké mouky dáme do mísy a uděláme důlek. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě a vlijeme do důlku. Přidáme lžíci octa, kmín, sůl a cukr a dobře rozmícháme. Necháme kynout v teple asi hodinu.

Poté uválíme bochánky, dáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut na 220 stupňů.

Do změklého másla vmícháme sušené bylinky, čerstvou pažitku a máslo. Osolíme a opepříme dle potřeby. Dáme pomazánku ztuhnout do chladu.

Předkrm

Domácí chléb s bylinkovým máslem

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Gahi
Úprava 1 23.10.2011 17:45

Chleba je výborný, jenom vody jsem dala celkem 350 ml a po upečení jsem chleba potřela trochou vody s olivovým olejem.

Krkonoše
více vody 26.11.2011 09:55

Naprosto souhlasím. Uvedené množství vody nestačí, i já jsem dala kolem 350ml.Kůrčička je po rozkrojení mňamózní.

sanduška
a chutnal už ten chleba 0 19.10.2011 22:35

a chutnal už ten chleba někomu?? abych se s nim nepekla zbytečně... chystám se ho péct v troubě a ne v pekárně...

sanduška
a chutnal už ten chleba 0 19.10.2011 22:34

a chutnal už ten chleba někomu?? abych se s nim nepekla zbytečně... chystám se ho péct v troubě a ne v pekárně...

Vlámský Čert
chleba 0 19.10.2011 16:34

tak sem to udělal tak jak to bylo v televizi a vůbec to nemá žádnou kůrku a je to celý bílý a tvrdý jak bota :D:D

Modeliinka
Jaké sušené bylinky? 2 10.10.2011 17:53

Zdravím, zaujal mě recept na bylinkové máslo, jen bych potřebovala vědět jaké sušené bylinky, to je docela podstatná věc. =) Děkuji

AliceA
Tak snad jaké vám chutnají 10.10.2011 19:01

Tak snad jaké vám chutnají ne. Se suchými to není ono. Čerstvé jsou mnohem lepší (dneska hodně zastoupené v obchodech. Dobrá je hladkolistá petržel, rozmarýn, tymián, výborné jsou i ančovičky, nebo jenom mletý pepř s čili papričkami. TOhle snad zná každej.

Jája2
Alice teda vy máte nepříjemné 11.10.2011 18:04

Alice teda vy máte nepříjemné reakce. Neděláte z Modelinky pitomce? Jen se slušně zeptala, co se dává do bylinkového másla a vy jste měla slušně odpovědět. Věta "tohle zná snad každej" mi přišla urážlivá. Kdyby každý všechno věděl, tak jsme super lidi, naštěstí jsme většinou obyčejní.

Lucka Juhasová
chléb 0 09.10.2011 11:44

Tak těsto jsem dalala v uvedeném množství dle receptu do pekárny a těsto se zadělalo samo .Vodu jsem přidávala přiměřeně až bylo vše spojeno.Tak také přesně nevím kolik té vody ale kdo vaří často tak ví že semusí obačs použít "přiměřeněů.vykynuto a mám v troubě a vypadá to luxusně Zatím

santorina
chleb 1 08.10.2011 18:53

nic moc myslim ze si vyhru nezaslouzil ani ten chleb to nezachranil ale byl to opravdu laciny predkrm

Nejčtenější recepty

reklama