PO - PÁ v 17:50 na Primě

Domácí játrová paštika s brusinkami a opečenou bagetkou

Prostřeno XI (20) 1.6.2015 předkrm Foto:

Zajímavou chuť dodala paštice brandy.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
brandy 4 lžíce
sušené brusinky 100 g
kuřecí játra 500 g
máslo 200+200 g
šalotka 2 ks
česnek 2 stroužky
smetana ke šlehání 4 lžíce
sůl
Postup
1

Brusinky vložíme do misky a přilijeme brandy. Promícháme, aby brusinky nasákly alkohol. Necháme v lednici odpočívat minimálně dvě hodiny, lépe přes noc. Těsně před přípravou brusinky scedíme a necháme je i brandy stranou. Játra očistíme a pokrájíme na menší kousky.

2

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme lžíci másla a osmahneme dozlatova šalotku, nakrájenou nadrobno. Přidáme česnek, který jsme si rozmáčkli plochou hranou nože, a v pánvi minutu opékáme. Přidáme játra a opečeme je dohněda, těsně před koncem restování k nim přilijeme brandy a necháme ji částečně odpařit. Játra poté rozmixujeme dohladka. Přidáme zbylé rozpuštěné máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem. Vše znovu pořádně rozmixujeme.

3

Do hotové paštiky zamícháme brusinky, rozdělíme do malých misek a uhladíme povrch. V kastrůlku rozpustíme máslo na zalití paštikya přelijeme jím vršek každé porce. Necháme ztuhnout v lednici.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama