PO - PÁ v 17:50 na Primě

Domácí tagliatelle s omáčkou bolognese

Prostřeno XI (18) 28.5.2015 hl. chod Foto:

Nela se držela tradičního receptu, který se dusí až tři hodiny proto, aby se chuti ideálně prolnuly a masové ragú získalo tu správnou konzistenci.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Těstoviny:
semolinová mouka 300 g
vejce 6 ks
sůl
Boloňská omáčka:
hovězí mleté maso 500 g
vývar 500 ml
slanina 100 g
mrkev 2 ks
celer 2 řapíky
cibule 3 ks
červené víno 300 ml
máslo 100 g
pasírovaná rajčata 200 g
rajčata 1 pelchovka
protlak 2 lžičky
rozmarýn 1 špetka
sůl
parmazán
Postup
1

Suroviny na těstoviny smícháme a vypracujeme nudlové těsto. Pomocí strojku na těstoviny uděláme tenké pláty, které pak také pomocí strojku nakrájíme na asi centimetr široké nebo půlcentimetrové nudle, které vaříme krátce v osolené vodě – stačí asi jen čtyři minuty.

2

Maso osolíme, opepříme. Rozehřejeme olivový olej a polovinu masa osmahneme, a když je opečené, tak přidáme druhou polovinu masa a opět restujeme. Podlijeme vínem a necháme vařit.

3

Nakrájíme si najemno slaninu, cibuli, mrkev a celer. Na másle nejprve osmahneme slaninu, poté mrkev, celer a na závěr cibuli. Podušené maso na víně přidáme k zelenině, podlijeme vývarem a přidáme protlak, pasírovaná rajčata i rajčata z plechovky. Přidáme koření a pečeme v troubě aspoň dvě a půl hodiny.

4

Hustou masovou směs v omáčce podáváme s těstovinami, posypeme parmezánem a ozdobíme lístky bazalky.

Témata článku: Těstoviny
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama