PO - PÁ v 17:50 na Primě

Domácí vaflička se zmrzlinou a horkým překvapením

Prostřeno XI (15)  28.4.2015 dezert Foto:

Vafle i zmrzlina se Katce velmi povedly a také krásně vypadaly.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Na vafle:
prášek do pečiva 2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
olej 1/3 hrnku
cukr krupice 3 lžičky
mléko 1,5 hrnku
vejce 3 ks
Na zmrzlinu:
smetana ke šlehání 350 ml
vejce 3 ks
cukr 100 g
vanilkový cukr 1,5 sáčku
voda 1-2 lžíce
Na horké překvapení:
lesní plody
Postup
1

Vafle: Všechny ingredience (žloutky, cukr, mouku s práškem do pečiva, olej, sůl, mléko) smícháme a nakonec přimícháme ušlehaný sníh z bílků a vytvoříme těsto, které lijeme na rozpálený a olejem vytřený vaflovač.

2

Na domácí zmrzlinu pečlivě rozdělíme žloutky od bílků. Z čistých bílků vyšleháme dokonale tuhý sníh, do kterého poté všleháme polovinu cukru. Ze smetany na šlehání ušleháme pevnou šlehačku. Žloutky utřeme nebo ušleháme až do bíla s oběma cukry a na konec ještě všleháme lžíci teplé, ale ne horké! převařené vody. Poté v míse vše opatrně, ale zároveň velmi pečlivě spojíme, zakryjeme potravinovou folií a vložíme do mrazáku. Již po dvanácti hodinách je naše domácí zmrzlina hotová.


Horké překvapení: Lesní plody lehce rozvaříme v hrnku s trochou vody a dle chuti přidáme cukr. Vše hezky nazdobíme a společně podáváme.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Vanilkový cukr??? pokud jsem 1 29.04.2015 12:54

Vanilkový cukr??? pokud jsem koukala dobře, byla tam celá vanilka!! Opět někdo neumí napsat správně recept! jak máme podle nich potom vařit?!!

Anonym
Máte pravdu, nebyl tam 09.05.2015 15:26

Máte pravdu, nebyl tam vanilkový cukr, nýbrž celý lusk vanily. Jedině co lze, přehrát si to zpětně a ujistit se či zkusit odhadnout...

reklama