PO - PÁ v 17:35 na Primě

Domácí wrap s guacamole

Prostreno! XIV (4) 6.9. pred 2 Foto:

I Zuzana vynechala polévku a jako teplý předkrm upekla na pánvi vlastní mexické tortilly a k tomu podávala dva tradiční dipy.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
Wrapy
celozrnná mouka 350 g
voda 250 ml
sůl špetka
Náplň
kuřecí prsa 250 g
balsamiko
ledový nebo baby salát
čedar 100 g
sůl
Guacamole
zralé avokádo 3 ks
větší cibule 1 ks
limetka 1 ks
koriandr špetka
zakysná smetana 1 lžíce
sůl
česnek dle chuti
chilli
Česnekový dip
česnek 2-3 stroužky
sůl
Postup
1

Na wrapy smícháme celozrnnou mouku s vodou, přidáme sůl a řepkový olej. Vypracujeme těsto, které se ve výsledku nesmí lepit. Těsto necháme v lednici odležet 30 minut v potravinářské fólii. Pak z něj vyválíme tenké placky, které opečeme nasucho asi minutu z každé strany. Wrapy uschováme v mokré utěrce nebo sáčku, aby neztvrdly.

2

Náplň do wrapů: Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, malinko zalijeme řepkovým olejem a necháme rozležet v lednici. Maso pak osmahneme na pánvi. Také si uděláme salátek na oblohu – nakrájíme ledový salát na malé kousky, přidáme na malé kousky nakrájená rajčata, dochutíme balsamikem a olivovým olejem. Placky obložíme salátem a kuřetem, zasypeme strouhaným sýrem a zarolujeme nebo jen přeložíme a opečeme v kontaktním grilu.

3

K jídlu je výborné guacamole: Avokáda rozpůlíme, vydloubeme pecku a měkkou dužinu rozmačkáme v misce vidličkou. Přidáme jemně nakrájenou cibulku a nakrájená cherry rajčátka. Ochutíme limetkovou šťávou, drceným česnekem, solí, chilli, pepřem a koriandrem. Zjemníme troškou zakysané smetany.

4

K tortillám je také chutný česnekový dip: Do zakysané smetany přidáme sůl, pepř a česnek. Necháme uležet v lednici.

5
Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Podle uvedeneho receptu na 0 16.09.2016 12:08

Podle uvedeneho receptu na wrapy, nikdy nevytvorite pouzitelne těsto!
Jen nechutne lepidlo!!

reklama