PO - PÁ v 17:50 na Primě

Dortíky z bílků

Dortíky z bílků Foto:

Doba přípravy:
Počet porcí: 15
Suroviny
bílky 3
citronová šťáva 1 lžička
hořká čokoláda 10 dkg
vanilkový cukr 1 balíček
100 % tuku 3dkg
pařížskou šlehačku a ovoce podle chuti
Postup
1

Do bílků dáme citronovou šťávu, začneme je šlehat nad párou a postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr. Šleháme, šleháme dokud hmota nebude dostatečně tuhá. To zkusíme řezem do hmoty a když v ní zůstane čára , máme správně ušleháno. Sáčkem se zdobícím koncem vytlačíme na pečící papír vždy kolečko a na strany špičky.

2

Budeme mít jeden plech. Dáme sušit do předehřáté trouby na 100 st. na spodní rošt. Já jsem měla usušené dortíky, tedy vlastně korpusy za 1 a ¾ hodiny. Ale klidně tak po 80 minutách zkuste jeden korpus zlomit a když praskne, tak je usušeno.

3

Plníme pařížskou šlehačkou a zdobíme ovocem. Dříve se tyhle dortíky plnily červeným sněhem a nahoru se dávala višeň a byly o dost větší. Ovšem můžete klidně udělat z této hmoty i velikonoční vajíčka se šlehačkou a ovocem, jako jsem je dělala já. Vychladlé uchovávejte v uzavřené krabičce, dokud je nebudete plnit a konzumovat. Příprava 35 minut Sušení až 105 minut

4

chtěla bych říct že tady ten obrázek tak to není ono já ho tam dala omylem tady je ten správny. napišete: ekucharka.cz druhý obrázek

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama