PO - PÁ v 17:50 na Primě

Drůbeží paštika s bagetkou

Prostřeno XI (18) 20.5.2015 předkrm Foto:

Lenka ke své játrové paštice podávala domácí bagety, do těsta nepřidala ani vejce nebo mléko, ani žádný tuk.

Doba přípravy:
Počet porcí: 4-6
Suroviny
máslo 250 g
kuřecí nebo kachní játra 500 g
cibule 1 ks
drůbeží vývar 200 ml
bílé víno 120 ml
sůl
smetana ke šlehání 100 ml
šalvějové lístky na ozdobu
Domácí bagetka:
droždí 1 kostka
teplá voda dle potřeby
sůl 1 lžička
cukr 1 špetka
Postup
1

Paštika: Očistíme játra a pokrájíme je na menší kousky. V pánvi na dvou lžících másla zpěníme cibuli. Přidáme játra, mícháme, až zesvětlají a zatáhnou se. Zalijeme vývarem a vínem.Osolíme, opepříme, posypeme provensálskými bylinkami, přiklopíme a vaříme 10–15 minut doměkka. Játra by měla být nejméně do poloviny ponořená v tekutině. Vypneme a vlijeme do hlubší nádoby s plochým dnem. Přidáme pokrájené změklé máslo a mixujeme tyčovým mixérem dohladka. Přidáme tolik smetany, aby směs měla konzistenci hustší omáčky. Ochutnáme, případně dosolíme a opepříme – paštika by měla být lehce přesolená. Rozdělíme do nádobek. Rozehřejeme 50 g másla se šalvějí a povrch každé porce zalijeme máslem. Zakryjeme potravinovou fólií nebo víčkem a necháme dobře vychladit a ztuhnout.

2

Domácí bagetka: Z mouky, teplé vody, soli, špetky cukru a rozdrobeného droždí dobře uhněteme kynuté těsto, které necháme na teple vykynout. Vyválíme z něj dlouhé bagetky, které dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a upečeme dozlatova.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama