PO - PÁ v 17:50 na Primě

Dýňová polévka s jablky a pomerančem provoněná skořicí

Prostřeno XI (12) praha 13.4.2015 polévka Foto:

Oblíbená polévka byla studená a dost zvláštní, tato kombinace s ovocem a skořicí v pořadu ještě nikdy nebyla.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
dýně Hokkaidó (nebo máslová) 1 ks
jablko 2 ks
mrkev 2 ks
cibule 1 ks
smetana 1 kelímek
sůl
chilli
trochu olivového oleje
Postup
1

Dýni oloupeme, vydlabeme, zbavíme semínek a nakrájíme na větší kusy, které lehce osmahneme na troše oleje s jemně nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájenou mrkev a oloupaná nakrájená jablka. Vše podlijeme a necháme společně povařit a změknout. Přidáme na kolečka nakrájený pomeranč a špetku skořice.

2

Když je směs dostatečně provařená a změklá, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a zjemníme smetanou. Osolíme a opepříme a navrch můžeme přidat špetku chilli.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama