PO - PÁ v 17:50 na Primě

Dýňová polévka s krutony

Prostřeno XI (8) jihomorava 12.3. 2015 polévka Foto:

Udělat tak obyčejnou věc, jako jsou krutony, není až tak jednoduché, už mnoho kuchařů je spálilo – a někdo na ně třeba také zapomněl.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zeleninový vývar 900 ml
máslo 3 lžíce
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
mletý zázvor 1 lžička
dýně 1 kg
mléko 300 ml
citronová šťáva 1 lžíce
sůl
Postup
1

Dýni oloupeme, pokrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a kostky dýně. Vše dusíme 2–3 minuty. Pak přidáme vývar a na středním plameni uvedeme do varu. Osolíme a opepříme, podle chuti přidáme zázvor, citronovou šťávu. Vaříme na mírném plameni asi 20 minut – aby dýně lehce změkla. Polévku necháme vychladnout a opatrně ji po částech rozmixujte dohladka. Nalijeme ji do čisté pánve, přidáme mléko a mírně prohřejeme.

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama