PO - PÁ v 17:50 na Primě

Dýňová polévka s krutony

Prostřeno XI (10) praha 26.3.2015 polévka Foto:

Dýňová polévka je oblíbená, ale každý je zvyklý ji připravovat malinko jinak – a tak někdy nadchne, jindy úplně nechutná.

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Suroviny
dýně (máslová a Hokkaidó) 2 ks
koousek másla
cibule 3 ks
kuřecí vývar 1 l
sůl
kmín
parmazán
čerstvá pažitka
Postup
1

Dýně nakrájíme a upečeme dozlatova v troubě. Rozpálíme řepkový olej a přidáme kousek másla. Dozlatova osmažíme na klínky nakrájenou cibuli. Zalijeme vývarem a přidáme upečenou dýni (část dýně si necháme stranou). Přidáme kmín, muškátový oříšek, skořici, javorový sirup, sůl, pepř a vaříme cca 15minut. Vše nalejeme do mixéru a umixujeme na jemný krém. Zjemníme smetanou.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama