PO - PÁ v 17:50 na Primě

Falešná humrová pomazánka

Prostřeno III - 21.2.2011 - predkrm Foto:

Nastrouháme celer, přidáme ostatní ingredience, dáme vychladit a podáváme s pečivem.

Postup
1

Nastrouháme celer, přidáme ostatní ingredience, dáme vychladit a podáváme s pečivem

 

Předkrm 

Falešná humrová pomazánka


Ingredience:

  • ¼ kg celeru
  • 2 majolky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Světlana1
Zkuste k celeru v poměru 2:1 0 19.07.2015 14:45

Zkuste k celeru v poměru 2:1 (dva díly celeru) přidat nastrouhaný tvrdý sýr. Ten celer pak opravdu v pomazánce nepozná. A je VYNIKAJÍCÍ!!!

Bobyová
varianta celerové pomazánky 2 28.02.2011 15:01

Slavím s ní velké úspěchy - zkuste ke strouhanému celeru přidat zakysanou smetanu, 1 stroužek česneku, hrušku, trochu mletých vlašských ořechů, trochu šunky, osolte podle chuti - a uvidíte jaká je to dobrůtka. Manžel celer odmítá i vařený, rozmačkaný a v polívce a při této pomazánce se olizoval ještě týden :-))

Brandejsová Růžena
falešná humrová pomazánka 30.09.2011 18:55

Děkuji moc za recept,teď jsem ji udělala a mám doslova boule za ušima. Je výýýýborná. Dík Růža

Alena236
celer 12.01.2013 12:36

Já dělám i celerový salát - nastrouhám ho najemno, přidám hnědý cukr, šťávu asi z 2-3 limetek, nasekané vlašské ořechy a sušené brusinky.Vše dle chuti. Chutná čerstvý ale uležený je lepší.

Mischel
Už se těším, jak ji 0 24.02.2011 21:01

Už se těším, jak ji vyzkouším, dostala jsem na ni chuť, už když se dělala :o)

nalynka
jojo,jěště tu mrkev a celer 0 24.02.2011 11:16

jojo,jěště tu mrkev a celer syrový,pochopitelně

zdenka z Moravy
celer dělám často 0 22.02.2011 11:59

celer najemno -1 ks,citronovou šťávu/2 ks/cukr krupici 2 lžíce a 5 lžic vody.Vychlazené chutná výborně -aspoň to říká můj manžel.

Katka Fialová
pomazánka z dětství 2 21.02.2011 21:42

Dobrý večer, já i vzpomínám jak tuhle pomazánku dělala mamka na chlebíčky v 80.letech. Strouhala to ale hodně na jemno a přidávala ještě strouhanou mrkev pro věrohodnější barvu. Byla vždycky výborná.

jalaho
humrová pomazánka 21.02.2011 22:29

Já nastrouhám celer na jemno,cibulku také na jemno,pepř,sůl a tu majolku, ale přiměřeně, chuť to má výbornou, málo kdo pozná,že to je z celeru, je to zdravé!!!Neříkám tomu "humrová"

jasmina
prostě pomazánka 23.02.2011 13:04

tak tuhle jsme se učili na základce ve vaření mám skoro 50 let a má stále úspěch a nikdo neřeší její název!!!!!

reklama