PO - PÁ v 17:35 na Primě

Falešná svíčková s domácím houskovým knedlíkem

Prostreno! XIV (9) 10.10. hl ch Foto:

Svíčková nebyla špatná, ale maso mohlo být určitě měkčí, někomu vadila dlouhá vlákna.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
zadní hovězí maso 1 kg
mrkev 3 ks
celer 1 ks
špek 200 g
cibule 2 ks
brusinky
nové koření
sůl
pepř celý
citrón 1 ks
Houskový knedlík
vlažná voda 1,5 hrnku
kvasnice 1 kostka
vejce 1 ks
sůl
rohlík 2 ks
Postup
1

. Maso si prošpikujeme, opečeme ze všech stran na cibulce, přidáme nastrouhaný nebo nakrájený celer, mrkev, petržel a koření a necháme zvolna dusit. Když je maso měkké, vyndáme ho spolu s kořením, zbytek ve vývaru rozmixujeme a zahustíme hladkou moukou a vodou. Nakonec přidáme smetanu, která se nevaří. Ochutíme citronem. Šlehačku a brusinky dáme na talíř na ozdobu.

2

Houskové knedlíky: Do misky dáme hrnek a půl vlažné vody a celou kostku kvasnic, necháme vzejít kvásek. Pak do mísy přisypeme 750 g hrubé mouky, přidáme sůl, jedno vejce a dva rohlíky nakrájené na kostičky a pořádně propracujeme těsto a necháme kynout cca třicet minut. Hotové těsto rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce 20 cm, vkládáme je do vařící, vody a vaříme 20 minut.

Témata článku: Maso
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
Proč není uvedeno kolik 0 11.10.2016 12:38

Proč není uvedeno kolik bobkových listů, kolik nového koření, kolik pepře celého? Takové recepty jsou na ....

reklama