PO - PÁ v 17:50 na Primě

Fíkový muffin s karamelovou omáčkou a vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno XI (18) 20.5.2015 dezert Foto:

Hostitelka si připravila domácí zmrzlinu už předem, ale její přípravu znovu předvedla během večeře.

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Suroviny
čerstvé fíky 225 g
soda 1 lžička
změklé máslo 85 g
vejce 2 ks
mouka 170 g
kypřící prášek 1 lžička
mletá skořice 1/4 lžičky
Caro 2 lžíce
přírodní jogurt 2 lžíce
kakao 1/2 lžičky
Karamelová omáčka:
máslo 85 g
cukr 115 g
smetana ke šlehání 200 ml
Postup
1

Předehřejte si troubu na 180° C a formu na muffiny si vymažte rozpuštěným máslem. Fíky vložtedo misky s jedlou sodou a zalijte 200 ml vařící vody. Nechte stát pár minut a sceďte. Rozšlehejte fíky v kuchyňském robotu, dokud nevznikne pyré. Mezitím rozpusťte máslo s cukrem a za stálého míchání přidejte vejce, mouku, skořici, kakao a caro. Dobře promíchejte, pak vmíchejte jogurt a fíkové pyré. Nalijte do formy na muffiny a pečte cca 25 minut.

2

Máslo rozehřejeme v kastrůlku, vmícháme cukr a na mírném ohni promícháváme, až se cukr rozpustí.Vlijeme smetanu a promícháme, až se vše spojí a směs bude lesklá. Zvyšte žár a povařte za stálého míchání dvě minuty, až omáčka lehce zhoustne. Poté sejměte z plotýnky, podávejte teplé nebo studené.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama