PO - PÁ v 17:50 na Primě

Francouzská cibulačka

Prostřeno! XII (2) 28.8. polévka Foto:

V polévce chybělo víno, což by se vzhledem k úkolu týdne hodilo, ale tentokrát francouzská cibulačka chutnala téměř všem.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
kuřecí vývar 2 l
kvalitní tučný sýr (čedar, gouda)
velká cibule 3-4 ks
sůl
kvalitní máslo 30 g
hladká mouka 1-2 lžíce
orestovaný toast potřený česnekem
Postup
1

Na základ si předem uděláme si vývar z kuřecích skeletů a kořenové zeleniny. Pak si připravíme cibulovou jíšku. Cibuli si na mírném orestujeme na másle zvolna dohněda (cca 15 minut), přidáme mouku, zarestujeme a přidáme vývar. Vaříme aspoň dvacet minut a občas promícháme. Cibulačku dochutíme solí a pepřem.

2

Před servírováním si opečeme toust na oleji, který potřeme česnekem, vložíme opatrně do zapékacích misek s polévkou a nahoru položíme plátek sýra. Dáme zapéct na minutu do horké trouby nebo pod gril, aby se sýr roztavil.

Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama