PO - PÁ v 17:50 na Primě

Francouzská cibulačka a toast

Prostřeno III - 18.3. 2011 polevka Foto:

Smícháme tři lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a opatrně osmahneme plátky cibule dozlatova (asi 20 minut).

Postup
1

Smícháme tři lžíce olivového oleje s česnekem, zakryjeme a necháme stát. Zbytek oleje rozpálíme v těžkém hrnci a opatrně osmahneme plátky cibule dozlatova (asi 20 minut). Do cibule zamícháme mouku, přidáme vývar, sůl a trochu pepře. Uvedeme do varu, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme mírným varem asi 15 minut.

Mezitím potřeme tousty olejem a narovnáme je na plech. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme 10 minut, dokud nejsou křupavé.

 

Polévka

Francouzská cibulačka a toast zapečený se sýrem

Ingredience:

  • 7 lžic olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 900 g cibule nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 l drůbežího vývaru
  • sůl, pepř
  • 5 toustů
  • 60 g strouhaného sýra

Témata článku: Polévky, Vegetariánské
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

romik
Jezisi kriste, takove macho. 0 19.03.2011 22:19

Jezisi kriste, takove macho. Jeste kdyby to tak bylo opodstatnene... chudak mala...

anonym
omlouvám se - francouzská 0 18.03.2011 21:57

omlouvám se - francouzská

anonym
Cibulačka? 3 18.03.2011 21:56

Tak tohle není žádná franoczská cibulačka, ale jen vývar, ve kterém plave nezkaramelizovaná cibule a navíc to má být podáváno v ohnivzdorné misce (ne na talíři), protože ten opečený toust se vloží do polévky, zasype sýrem a dá zapéct - utvoří to takovou pokličku. Na tohle by francouz asi hodně koukal...

lufin
plně s vámi souhlasím. 18.03.2011 23:25

plně s vámi souhlasím. zajímalo by mě kde pracuje, nebo pracoval ten jeho známí na "profesionální úrovni"

milunka
SOUHLASÍM,FRANCOUZSKOU 21.03.2011 10:25

SOUHLASÍM,FRANCOUZSKOU CIBULAČKU JSEM BAŠTILA,FRANCOUZI JI DĚLAJÍ TROŠKU JINAK.DOOPRAVDY NA PROFESIONÁLNÍ ÚROVNI...

jasmina
cibulačka 19.03.2011 08:34

ano,je to vývar z neumytých krků s cibulí,kritik jeden

milunka
TAK TAK,TO JE SPRÁVNĚ....... 21.03.2011 10:27

TAK TAK,TO JE SPRÁVNĚ.......

paprika
ten odložený česnek v oleji 23.03.2011 13:28

ten odložený česnek v oleji se pak vyhodí?

reklama