PO - PÁ v 17:45 na Primě

Gazpacho

Prostreno! XIV (12) 4.11. pol Foto:

Španělská studená polévka bývá příjemný zpestřením horkého dne. Bude tomu tak i tentokrát?

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
rajčata 600 g
šalotka 2 ks
paprika 2 ks
středně velká salátová okurka 1 ks
česnek 3 stroužky
olivový olej 3 lžíce
suché červené víno 100 ml
čerstvý vinný ocet 2 lžíce
sůl
worcestr pár kapek
bílý chléb 4 plátky
olivový olej 2 lžíce
bílé pečivo
Postup
1

Rajčata navrchu lehce nařízněme do kříže a vložíme na 1 až 2 minuty do vařící vody. Potom je vyjmeme, oloupeme a pokrájíme nadrobno. Do mixéru vložíme rajčata, šalotku, papriky i oloupaný česnek a rozmixujeme na hrubší hmotu. Okurku oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu se zbylými ingrediencemi přidáme k rozmixované zelenině. Znovu mixujeme dohladka. Podle libosti dochutíme solí, pepřem a cukrem. Takto připravenou polévku přelijeme nejlépe do skleněné mísy nebo džbánu, zakryjeme a dáme do ledničky pořádně vychladit.

2

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Bílý chléb nakrájíme na kostičky, nasypeme je na plech, pokapeme olivovým olejem a opečeme dorůžova (trvá to zhruba 10 minut). Hotovými krutony posypeme vychlazenou polévku těsně před podáváním.

3
Témata článku: Polévky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Anonym
ta barva je odpudivá a byla 0 05.11.2016 17:04

ta barva je odpudivá a byla odpudivá i na kameře, brr

reklama