PO - PÁ v 17:50 na Primě

Glazované kuřecí kousky na rozmarýnu

Prostřeno XI (18) 20.5.2015 hl. chod Foto:

Lehký recept z kuřecího masa jen se zeleninovou přílohou přinesl lehké zklamání.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5-6
Suroviny
na kuře:
kuře, vykostěné a rozdělené na porce 1 ks
česnek 2-3 stroužky
čerstvý rozmarýn 3 snítky
červený vinný ocet 1 šálek
olej 2 lžíce
kuřecí vývar 250 ml
sůl
Na zelené fazolky:
zelené fazolky 500 g
česnek na plátky 3 stroužky
rajčata 3-5 ks
olivový olej 2 lžíce
červené chilli
sůl
Postup
1

Kuřecí kousky osmažíme i s kůží do hněda, nakrájíme česnek, rozmarýn nadrobno a dáme do misky, přelijeme šálkem vinného octa. Ke kuřeti přidáme 250 ml vývaru, necháme vařit a zalijeme octem s bylinkami. Vše necháme vařit, až se maso začne lesknout.

2

Fazolky: Do pánve dáme olivový olej, naskládáme rajčata a pak česnek, přidáme pár semínek chilli a nakonec fazolky. Osolíme. Dusíme 15 minut na mírném plameni, přidáme větvičku bazalky a dusíme ještě pět minut. Nakonec bazalku vyjmeme. Podáváme teplé.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama