PO - PÁ v 17:50 na Primě

Grilovaná panenka s brusinkovou omáčkou a opékanými brambory

Prostřeno XI (14) moravskoslezsko 22.4.2015 hl. chod Foto:

Panenka byla předem naložená, a vzhledem ke způsobu úpravy na kontaktním grilu dostali všichni hosté porce stejně propečené.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
vepřová panenka 1 kg
olej 3 ks
bylinky
sůl
červené víno 400 ml
cukr 1 lžíce
sušené brusinky 1 sáček
meruňky 1 sáček
sekané mandle 1 lžíce
chilli 1 lžička
solamyl 1/2 lžičky
Postup
1

Na omáčku dáme vařit asi půl lahve červeného vína, přidáme cukr, nakrájené meruňky a brusinky, lžíci sekaných mandlí. Zázvor nastrouháme na struhadle najemno, přidáme ho do omáčky i se šťávou. Pak ještě přidáme lžičku až lžícichilli (dle chuti) a zahustíme solamylem.

2

Vepřovou panenku si necháme naloženou aspoň přes noc v oleji, oblíbených bylinkách, soli, pepři a česneku, aby byla dostatečně křehká a ochucená. Medailonky pak pečeme na kontaktním grilu asi 5-7 minut.

3

Maso s omáčkou podáváme se půlkami brambor, nejprve předvařenými v osolené vodě a dopečenými v troubě s olivovým olejem.

Témata článku: Maso, Přílohy
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama