PO - PÁ v 17:50 na Primě

Grilované foiegras s vanilkovou omáčkou a máslovým toustem

Prostřeno XI (16)  5.5.2015 předkrm Foto:

Foiegras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, především hus a kachen, která jsou považována za velkou delikatesu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
máslo 1 kostka
mořská sůl
kachní játra 500 g
silný vývar 200 ml
toust
vanilka 1 lusk
třtinový cukr 3 lžíce
červené víno 1 sklenice
Postup
1

Z třtinového cukru si připravíme karamel, který zakápneme červeným vínem a přidáme vanilku. Vše povaříme pět minut a přidáme vývar, zjemním máslem. Potom orestujeme přibližně pět minut játra z obou stran na olivovém oleji. Osolíme a opepříme, až jsou játra zatažená. Podáváme s orestovaným toustem potřený máslem

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama