PO - PÁ v 17:50 na Primě

Grilovaný ananas s vanilkovou zmrzlinou

Prostřeno XI (7) jihočesko 4.3. 2015 dezert Foto:

Uvidíme, zda hostitel připraví domácí zmrzlinu.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Suroviny
citron 1 ks
vanilková zmrzlina 5 porcí
máslo 40 g
vanilkový lusk 1/2 ks
máslo do omáčky 20 g
zralý ananas 1 ks
100% ananasový džus 100 ml
hnědý cukr 60 g
bílý rum 20 cl
pár lístků čerstvé máty
Postup
1

Ananas očistíme a ukrojíme z něj 5 plátků o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojíme střed.V pánvi na rozehřátém másle orestujeme jednotlivé plátky ananasu, přibližně 30 vteřin. Poté je z pánve vyndáme a uložíme stranou. Do pánve přidáme cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povaříme do zhoustnutí a přidáme rum.

2

Na závěr do omáčky zašleháme kostičky studeného másla, přidáme plátky ananasu a necháme mimo žár lehce společně prohřát.Plátky ananasu dáme na talíř, každou porci přelijeme omáčkou, přidáme porci vanilkové zmrzliny a na závěr ozdobíme lístkem čerstvé máty. Ihned servírujeme.

Témata článku: Sladké
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama