PO - PÁ v 17:50 na Primě

Guacamole, sýrová pomazánka v rajčeti, mini špízky

Prostřeno XI (18) 19.5.2015 předkrm Foto:

První chod byl možná až moc překombinovaný.

Doba přípravy:
Počet porcí: 5-6
Suroviny
sůl
tabasco
cibule 1 ks
česnek dle chuti
sušená rajčata
Sýrový salát:
rajčata 5 ks
tavený sýr 1 ks
smetana nebo mléko dle potřeby
kus sýra s modrou plísní
Mini špízky:
paprika 3 ks
plátky uzeného lososa
sardelky nebo ančovičky
Postup
1

Avokáda rozpůlíme a vydlabeme měkkou dužninu, kterou vidličkou rozmačkáme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek, pepř, sůl, tabasco (to opatrně po kapkách!), pokrájená sušená rajčata a vymícháme pomazánku.

2

Sýrový salát: V misce rozmícháme smetanu nebo mléko s taveným sýrem do husté pasty, přidáme najemno nastrouhaný hermelín a sýr s modrou plísní. Tuto sýrovou směs plníme do čerstvých vydlabaných a okapaných rajčat.


Mini špízky: Všechny papriky rozpůlíme a zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, pokapeme olivovým olejem a zapečeme (papriky změknou a budou se lépe tvarovat). Poté si do uzeného lososa nebo sardelky zabalíme černou olivu, kterou ještě obalíme paprikou a napíchneme na špejli. Střídáme barvy papriky a ještě můžeme zapéct, ale není to nutné.

Témata článku: Předkrmy a chuťovky
Líbí se vám tento recept?

Vaše názory

Žádné příspěvky v diskusi.

reklama